Måttanpassade runda Golvkrukor / trädgårdskrukor

Bestäm mått på dina golvkrukor nedan (fyrkantiga anpassas här). Välj mellan plåtkruka i underhållsfri Corten alternativt lacka en rund kruka i valfri kulör. Skapa egna snygga ytterkrukor för inomhusbruk, trädringar alternativt trädgårdskrukor. 

Välj även stål och dess tjocklek samt kalkylera pris direkt online. Priserna hålls dessutom nere av en enkel hantering utan mellanhänder.

Leveranstid: Omålad ca 2-3 veckor efter inkommen betalning. Observera att beställning är bindande.

Måttanpassa rund kruka, planteringrör & trädgårdskrukor

Vi erbjuder runda golvkrukor som är underhållsfria, hållbara & tillverkade av stål

Skapa egna golvkrukor och trädgårdskrukor där du själv väljer diameter och höjd. Du kan få med eller utan botten till en rund kruka. Välj även mellan 3 alternativt 4 mm tjock Corten. Vi erbjuder även snygga ytterkrukor tillverkade i 1,5 mm rostfritt stål.

Notera att våra Cortenkrukor levereras till er med vanlig stålfärg vilken rostar naturligt vid utomhusbruk. Vill man påskynda processen kan man spruta på saltvatten på sina golvkrukor. Då tar det ca en vecka att få till en snygg rostig yta (vi beskriver hur här). Vill man inte ha en rostig plåtkruka kan vi lacka era snygga ytterkrukor i valfri färg. Vi erbjuder RAL Classic som standardval, dvs de koder som innehåller RAL + fyra siffror. Ska dina golvkrukor stå utomhus använder vi en speciell grund för att det ska hålla. Därav är det en prisskillnad mellan inomhus- och utomhuslackad variant. 

 

 

Spela video om Rund Cortenkruka med fot i Corten

Vid intresse av fot skicka e-mail till webshop@cortenfabriken.se.

Val av stål till era runda krukor

Vi rekommenderar 4 mm tjockt stål till Cortenkrukor för att de ska hålla många år. Det är dock inte ovanligt att man tillverkar dem i 3 mm. Corten i sig är ett hållbart stål där rosten som bildas vid utomhusbruk skyddar era golvkrukor mot vidare korrosion. Den avstannar dock inte helt. Om man väljer att lacka stål försvinner argumentet kring kraftigt Cortenstål för att skapa långsiktig hållbarhet. Där använder vi vanligt stål till dessa då det snarare är lacken som måste hålla. Vi erbjuder trots det 3 alternativt 4 mm stål då det är en smaksak om man gillar tunt eller lite kraftigare stål rent utseendemässigt.

Vi erbjuder även golvkrukor i syrafast rostfritt stål. Detta stål är nästan 5 gånger dyrare. Därav har vi valt 1,5 mm som standard till en rund kruka. Notera att vill man ha lackade golvkrukor tar det ca två veckor extra.

Beställningsformulär runda krukor

OBS!  Fyll i alla blanka fält nedan för prisberäkning av rund kruka / trädring. 

Vi återkommer med fraktpriser när ni skickat in leveransadress. Vill ni få fullständig offert skicka e-mail till webshop@cortenfabriken.se.

Spela video om Måttanpassa golvkrukor, lacka ex grå alternativt välj stål till din plåtkruka. Skapa egen rund kruka för såväl inomhusbruk som ytterkrukor utomhus.

Inspirationsvideo, olika varianter


STÅLVARIANTER

Galvad plåt består av stål som belagts med ett tunt lager av zink genom att tillföra elstötar för att få zink att fästa på stålets yta. Denna yta skyddar mot rost. Däremot gör denna yta att det blir något svårare att få färg att fästa. För att få färgen att fästa värmebehandlar man slutprodukten innan lackering.

Rostfritt stål innehåller järn som blandats med minst 10,5% krom. Det finns 5 olika varianter av rostfritt stål där mängden krom är avgörande för vilken sorts rostfritt stål man avser. Beroende på vilka egenskaper som eftersträvas tillförs även andra ämnen utöver krom så som nickel. Detta för att minska risken för rost och tillföra andra egenskaper för att förbättra stålet användningsområde i något avseende.

Corten är en stålblandning som innehåller koppar, krom, mangan och nickel. Denna blandning förhindrar att stål fräts sönder vid utomhusbruk. Detta då det ytskikt av rost som bildas vid växlande väderförhållande blir självskyddande för stålet. Rostprocessen avtar i styrka när det har fått en snygg rostig yta som förhindrar att stålet fräts sönder.