halv kruka i valfri storlek

Väggkruka ger din mellanvägg eller garderob snyggt avslut. Med en halvkruka / halvmånekruka sparar du plats & skapar liv såväl inne som ute. Välj mellan plåtkruka i underhållsfri Corten alternativt lacka dina väggkruka i valfri kulör. Skapa snygga avslut mot våra fyrkantiga kärl som du kan måttbeställa här. 

Välj även stål och dess tjocklek samt kalkylera pris direkt online. Priserna hålls dessutom nere av en enkel hantering utan mellanhänder.

Leveranstid: Omålad ca 14 dagar efter inkommen betalning. Observera att beställning är bindande.

Måttbeställ halv kruka / väggkruka

Vi erbjuder er en halv kruka som är underhållsfri, hållbar & tillverkad av stål

Skapa din egna halvkruka / väggkruka där du själv väljer bredd, djup och höjd. Du kan få med eller utan botten. Välj även mellan 3 alternativt 4 mm tjock Corten. Vi erbjuder även väggkruka tillverkad i 1,5 mm rostfritt stål.

Notera att våra Cortenkrukor levereras till er med vanlig stålfärg vilken rostar naturligt vid utomhusbruk. Vill man påskynda processen kan man spruta på saltvatten på halv kruka. Då tar det ca en vecka att få till en snygg rostig yta på din halvmånekruka (vi beskriver hur här). Vill man inte ha en rostig väggkruka kan vi lacka er snygga halvkruka i valfri färg. Vi erbjuder RAL Classic som standardval, dvs de koder som innehåller RAL + fyra siffror. Ska en halv kruka stå utomhus använder vi en speciell grund för att det ska hålla. Därav är det en prisskillnad mellan inomhus- och utomhuslackad variant. 

 

Val av stål till er väggkruka / halvmånekruka 

Vi rekommenderar 4 mm tjockt stål till Cortenkrukor för att de ska hålla många år. Det är dock inte ovanligt att man tillverkar dem i 3 mm. Corten i sig är ett hållbart stål där rosten som bildas vid utomhusbruk skyddar er halv kurka mot vidare korrosion. Den avstannar dock inte helt. Om man väljer att lacka stål till denna halvkruka försvinner argumentet kring kraftigt Cortenstål för att skapa långsiktig hållbarhet. Där använder vi vanligt stål till dessa då det snarare är lacken som måste hålla. Vi erbjuder trots det 3 alternativt 4 mm stål då det är en smaksak om man gillar tunt eller lite kraftigare stål rent utseendemässigt.

Vi erbjuder även en väggkruka i syrafast rostfritt stål. Detta stål är nästan 5 gånger dyrare. Därav har vi valt 1,5 mm som standard till denna halvkruka. Notera att vill man ha en halv kruka som är lackad tar det ca två veckor extra.

Beställningsformulär halvmånekrukor

OBS!  Fyll i alla blanka fält nedan för prisberäkning av halvmånekrukor.


STÅLVARIANTER

Galvad plåt består av stål som belagts med ett tunt lager av zink genom att tillföra elstötar för att få zink att fästa på stålets yta. Denna yta skyddar mot rost. Däremot gör denna yta att det blir något svårare att få färg att fästa. För att få färgen att fästa värmebehandlar man slutprodukten innan lackering.

Rostfritt stål innehåller järn som blandats med minst 10,5% krom. Det finns 5 olika varianter av rostfritt stål där mängden krom är avgörande för vilken sorts rostfritt stål man avser. Beroende på vilka egenskaper som eftersträvas tillförs även andra ämnen utöver krom så som nickel. Detta för att minska risken för rost och tillföra andra egenskaper för att förbättra stålet användningsområde i något avseende.

Corten är en stålblandning som innehåller koppar, krom, mangan och nickel. Denna blandning förhindrar att stål fräts sönder vid utomhusbruk. Detta då det ytskikt av rost som bildas vid växlande väderförhållande blir självskyddande för stålet. Rostprocessen avtar i styrka när det har fått en snygg rostig yta som förhindrar att stålet fräts sönder.