Hur gör man en självvattnande blomlåda? Hur plantera i självvattnande blomlåda? Komplett guide & inköpslista, kalkylator beräkna jord volym mm

Måttanpassad blomlåda för egna behov utan extra kostnad

 

Nu kan du få en måttanpassad blomlåda för inomhus alt. utomhusbruk och slipper således bygga egen blomlåda. Kanske behöver du insynsskydd mot granne, vill ha vintergröna buskar för insynsskydd i din trädgård eller träd i kruka? Behöver du en snabb offert för dina planteringskärl har vi en transparant kalkyl nedan. Priserna hålls dessutom nere av en enkel hantering utan mellanhänder. Du kan välja mellan Cortenyta eller pulverlackad i valfri kulör.

Leveranstid: Omålad ca 14 dagar efter inkommen betalning. Observera att beställning är bindande.

Måttanpassad blomlåda för inomhus eller utomhusbruk?

Vi erbjuder en blomlåda som är underhållsfri, hållbar & tillverkad av stål

Måttanpassad blomlåda för dekoration inomhus, insynsskydd mot granne, plantering av vintergröna buskar eller träd i kruka för insynsskydd i er trädgård? Då har du hittat rätt. Sällan har det varit enklare att bygga blomlåda. Bestäm själv höjd, bredd och längd (upp till 2 meter). Välj mellan 3 alternativt 4 mm tjock plåt alternativt 1,5 mm rostfritt stål. Övre delen av de krukor som tillverkas i 3 alternativt 4 mm stål har en invikt kant likt våra övriga krukor i serien Trendsetter. Det ingår inte någon dekorram i detta alternativ utan enbart ytterkruka med botten. Väl på plats kan du sedan via denna sida kalkylera hur mycket jord etc. du behöver för att fylla din måttanpassade kruka. Insynsskydd i trädgård med vintergröna buskar blir en vacker och naturlig accessoar i din trädgård.

Notera att våra största Cortenkrukor levereras med vanlig stålfärg vilken rostar naturligt vid utomhusbruk. Vill man påskynda processen kan man spruta på saltvatten och då tar det ca en vecka att få till en snygg rostig yta (vi beskriver hur här). Vill man inte ha en rostig kruka kan vi lacka krukan i valfri färg. Vi erbjuder RAL Classic som standardval, dvs de koder som innehåller RAL + fyra siffror. Ska kärlet stå utomhus använder vi en speciell grund för att det ska hålla. Därav är det en prisskillnad mellan inomhus- och utomhuslackad variant. 

 

Val av stål

Vi rekommenderar 4 mm tjockt stål till Cortenkrukor för att de ska hålla många år. Det är dock inte ovanligt att man tillverkar dem i 3 mm. Corten i sig är ett hållbart stål där rosten som bildas vid utomhusbruk skyddar stålet mot vidare korrosion. Den avstannar dock inte helt. Om man väljer att lacka stål försvinner argumentet kring kraftigt Cortenstål för att skapa långsiktig hållbarhet. Där använder vi vanligt stål då det snarare är lacken som måste hålla. Vi erbjuder trots det 3 alternativt 4 mm stål då det är en smaksak om man gillar tunt eller lite kraftigare stål rent utseendemässigt.

Vi erbjuder även krukor i syrafast rostfritt stål. Detta stål är nästan 5 gånger dyrare. Därav har vi valt 1,5 mm som standard till dessa krukor. Dessa krukor svetsas till en låda och har ingen invikt kant på översidan. Notera att vill man ha lackade krukor tar det ca två veckor extra.

OBS!  Fyll i alla blanka fält nedan för prisberäkning.