Måttanpassad blomlåda för egna behov utan extra kostnad

Måttanpassa din fyrkantiga eller rektangulära blomlåda nedan (runda finns här). Välj mellan underhållsfri Corten, gavat stål alternativt lacka i valfri kulör till din blomlåda. Dessa krukor är praktiska för att skapa insynsskydd mot granne även på kontor. Nu kan du välja storlek på odlingslåda så de passar till just ditt hem eller kanske beställa en storlek så det passar att ha träd i kruka / vintergröna buskar för insynsskydd?

Behöver du en snabb offert för dina planteringskärl har vi en transparant kalkyl nedan. Priserna hålls dessutom nere av en enkel hantering utan mellanhänder. Fraktpris beräknas separat vid offertförfrågan då vi räknar på total packad yta.

Leveranstid: Omålad ca 21 dagar efter inkommen betalning. Skicka in kalkyl för fullständig offert inklusive frakt.

Måttanpassad blomlåda för inomhus eller utomhusbruk?

Vi erbjuder en blomlåda som är underhållsfri, hållbar & tillverkad av stål

Behov av måttanpassad blomlåda för dekoration inomhus, odlingslåda, eller plantering av vintergröna buskar / träd i kruka för insynsskydd mot granne? Då har du hittat rätt. Bestäm själv höjd, bredd och längd. Välj mellan 3 alternativt 4 mm tjock plåt alternativt 1,5 mm rostfritt stål. Övre partiet på den blomlåda som tillverkas i 3 alternativt 4 mm stål har en invikt kant likt våra övriga krukor i serien Trendsetter.

Är man intresserad av innerkruka till så erbjuder vi sådan i rostfritt med självvattningsdel. Vår ytterkruka är designad för att montera frigolit mellan ytter och innerkruka (30 alternativt 50 mm). Vi erbjuder även en enkel dekorram för att dölja och skydda isolering.

Om ni köper till hjul ser vi till att Cortenkrukan får hål för att enkelt montera dessa. 

Behöver ni kärl som är över 3 meter långa erbjuder vi en modulbaserad variant, med eller utan isolering, som ni kan måttanpassa till valfri storlek.

Valbara delar

Föregående bild
Nästa bild

Innerkruka & ytterkruka har även hål för passage av överflödigt vatten samt dold belysning

Väl på plats kan du sedan kalkylera hur mycket jord etc. du behöver till din blomlåda via denna sida. Insynsskydd mot granne med vintergröna buskar eller träd i kruka är en vacker och naturlig accessoar i din trädgård eller till öppet landskap på kontor.

Måttanpassad blomlåda i stål i valfri kulör för inne & ute. Ex odlingslåda för träd i kruka med insynsskydd mot granne & vintergröna buskar alt fontän.
Skapa egen fontän
Måttanpassad blomlåda i stål i valfri kulör för inne & ute. Ex odlingslåda för träd i kruka med insynsskydd mot granne & vintergröna buskar.
Blomlåda i galvat stål
Tips! Är man intresserad av att bygga en fontän likt bilden bör blomlådan vara minst 30 cm djup så att det alltid finns vatten till pumpen. Den klarar inte av att gå tort. Vi föreslå dessa pumpar. Du behöver en pump per bubbelställe.

Notera att våra största Cortenkrukor levereras med vanlig stålfärg vilken rostar naturligt vid utomhusbruk. Vill man påskynda processen kan man spruta på saltvatten på sin blomlåda. Då tar det ca en vecka att få till en snygg rostig yta (vi beskriver hur här). Vill man inte ha en rostig odlingslåda kan vi lacka er blomlåda i valfri färg. Vi erbjuder RAL Classic som standardval, dvs de koder som innehåller RAL + fyra siffror. Ska din blomlåda stå utomhus använder vi en speciell grund för att det ska hålla. Därav är det en prisskillnad mellan inomhus- och utomhuslackad variant. 

 

Val av stål till blomlåda

Vi rekommenderar 4 mm tjockt stål till Cortenkrukor för att de ska hålla många år. Det är dock inte ovanligt att man tillverkar dem i 3 mm. Corten i sig är ett hållbart stål där rosten som bildas vid utomhusbruk skyddar er blomlåda mot vidare korrosion. Den avstannar dock inte helt. Om man väljer att lacka stål försvinner argumentet kring kraftigt Cortenstål för att skapa långsiktig hållbarhet. Där använder vi gärna galvat stål vilket värmebehandlas för att lacken ska fästa. Vi erbjuder trots det 3 alternativt 4 mm stål då det är en smaksak om man gillar tunt eller lite kraftigare stål rent utseendemässigt.

Vi erbjuder även blomlåda i syrafast rostfritt stål. Detta stål är nästan 5 gånger dyrare. Därav har vi valt 1,5 mm som standard till dessa krukor. Dessa krukor svetsas till en låda och har ingen invikt kant på översidan. Notera att vill man ha en lackad blomlåda tar det ca två veckor extrar 

Beställningsformulär rektangulära krukor

OBS!  Fyll i alla blanka fält nedan för prisberäkning av blomlåda / odlingslåda. Vi återkommer med fraktpris när vi sammanställt total packad yta till er valda adress.


MÅTTANPASSA LÅNGA PLANTERINGSKÄRL

Vi erbjuder även måttanpassade modulbaserade sektioner, med eller utan isolering. Max längd per modul är 3 meter. Vid intresse skicka e-mail till webshop@cortenfabriken.se.

Ange följande för komplett offert:

  • önskad storlek per modul (LxBxH)
  • tjocklek på stål (3 alt 4 mm)
  • om ni vill ha isolering (30 alt 50 mm)
  • leveransadress
Spela video om Måttanpassade och underhållsfria L-stöd i Corten med bockad överkant. Upp till 3-meterssektioner. Kalkylera priser online till din stödmur alternativt blomlåda

Demo av modulbaserad blomlåda

STÅLVARIANTER

Galvad plåt består av stål som belagts med ett tunt lager av zink genom att tillföra elstötar för att få zink att fästa på stålets yta. Denna yta skyddar mot rost. Däremot gör denna yta att det blir något svårare att få färg att fästa. För att få färgen att fästa värmebehandlar man slutprodukten innan lackering.

Rostfritt stål innehåller järn som blandats med minst 10,5% krom. Det finns 5 olika varianter av rostfritt stål där mängden krom är avgörande för vilken sorts rostfritt stål man avser. Beroende på vilka egenskaper som eftersträvas tillförs även andra ämnen utöver krom så som nickel. Detta för att minska risken för rost och tillföra andra egenskaper för att förbättra stålet användningsområde i något avseende.

Corten är en stålblandning som innehåller koppar, krom, mangan och nickel. Denna blandning förhindrar att stål fräts sönder vid utomhusbruk. Detta då det ytskikt av rost som bildas vid växlande väderförhållande blir självskyddande för stålet. Rostprocessen avtar i styrka när det har fått en snygg rostig yta som förhindrar att stålet fräts sönder.