Edge grillgaller passar Weber kolgrill stl 57 cm och är tillverkat av 5 mm tjockt kolstål. I mitten av grillgallret finns plats för att göra Smashburger.
Är du intresseard att få till den bästa Smashburgaren har vi samlat länkar och tips nedan från de främsta på området.
1,389 kr inkl moms
Endast 2 kvar i lager
Edge grillgaller passar till en Weber kolgrill och är tillverkat av 5 mm tjockt gourmetstål gjort av kolstål. I mitten av grillgallret finns plats för att göra smashburgare. Detta unika galler är otroligt dekorativt när elden glöder och sprider sig genom dess grafiska mönster. Detta galler ger en extra krydda till grillfesten.
Video visar hur man grillar Smashburgare & förbereder grillgaller för grillning
Första gången du använder ditt grillgaller av kolstål på en kolgrill, följ nedan steg:
Om proceduren ovan verkar för betungande vid beredning av ditt gourmetstål kan du istället värma ditt oljade grillgaller i en förvärmd ugn till 200 grader under en halvtimme. Detta kommer att spara mycket tid och kol!
När du har tagit bort maten efter att exempelvis grillat smashburgare, stäng locket och låt värmen från grillen bränna bort allt matrester och olja i cirka 10 minuter. Öppna locket till grillen och borsta alternativt skrapa gallret för att ta bort överflödiga matrester med en stekspade. Pensla de rena gallerna med ett lager vegetabilisk olja med en tråckelborste eller pappershandduk mellan de laserskurna ytorna. Låt kolen brinna och ha ventilerna till grillen öppna. Stäng locket och låt ditt grillgaller värmas i cirka 30 minuter medan oljan sjunker in. Stäng ventilerna efter 30 minuter och låt kol och galler svalna helt för att avsluta inoljningsprocessen.
För att få till den där riktigt goda Smashburgaren på ditt grillgaller har vi samlat tips nedan. Dessa är tagna från några av de mest kunniga på området. Den mest utförliga videon som visar hur man gör har vi funnit här. I denna video visar Mikael Karlsson som tog hem SM i hamburgare 2021 hur man får till en riktigt bra variant.
Potato Bun är ett bröd som innehåller potatis och används flitigt till Smashburgare i USA. Hamburgerbrödet har blivit populärt då man får till en textur som håller ihop burgaren bättre än vanliga bröd man köper i butik. Detta bröd håller alltså vätska bättre, går utmärkt att grilla på ditt grillgaller och ger ett fint tuggmotstånd till din Smashburgare.
Detta recept på Potato Buns har vi översatt från amerikanska till svenska och anpassat måtten till svenska mått. Även Mikael Karlsson använder Potato Buns till sina hamburgare. Tips här är att själva degen ska vara riktigt degig och använda brunt socker för att få till en bättre jäsning. Den godaste varianten får man om man grillar på sitt grillgaller.
7 dl specialvetemjöl
2,5 dl varm mjölk
3 msk brun farin
1 ägg
1 tsk salt
1,25 dl mosad potatis
1 paket jäst
4 msk smält smör till degen
2 msk smält smör för pensling av bröden.
Du kan placera dem på ditt grillgaller
1. Blanda jäst med din fingervarma mjölk
2. Tillsätt alla övriga ingredienser till din KitchenAid och bland ca 5 min
3. Spraya en skål med fett. Detta för att inte degen ska fastna och enklare att ta ur när den jäst klart
4. Skölj av händerna utan att torka av dem. Lägg över den kletiga brödblandningen i den oljade skålen. Detta gör det enklare att flytta den kletiga degen till bunken.
5. Låt degen jäsa i en timme i en skål täckt av plast. Degen jäser bäst till vid 27 grader. Sätt på ugnen 2-3 min och stäng av den om din rumstemperatur är under 27 grader. Där kan du ställa in degen för att få till en god jäsning.
6. Lägg tunt lager med mjöl på en bakskiva och gör 6 runda bollar av degen. Väg gärna degen för att skapa exakt lika stora till dina burgare. Du ser hur man gör för att vika riktigt fina runda bullar 7 minuter in i denna video.
7. Låt bröden sedan jäsa till ytterligare 45 minuter under en kökshanduk på en ugnsplåt med bakpapper
8. Sätt in bröden i ugnen på 175 grader i 25-30 min
9. Flytta bröden från plåten till annan yta, exempelvis ditt grillgaller av gourmetstål, för att svalna och pensla dem sedan med smör.
Dags att tända kolen på din weber kolgrill och placera ut ditt grillgaller.
1 msk kethup
1 msk amerikansk gul senap
2 msk hackad inlagd gurka med dill
1 msk spa från den inlagda gurkan
Smaka av med chilipulver.
Dressing är enkelt och godast att göra själv. Du rör bara ihop ingredienserna.
Gällande kött bör man använda kött till burgaren från främre delen av kossan där det finns mer fett. En bra hamburgare ska innehålla ca 20% fett eller mer. Ett bra tips är att tillsätta GHEE, vilket är rent smör utan mjölkprotein som består till 100% av animaliskt fett. Detta fett har en högre smältpunkt vilket är bra då burgaren ska stekas på hög temperatur, 250 till 280 grader. Perfekt att använda en weber kolgrill med vårt grillgaller av gourmetstål till detta. GHEE finns även att köpa på flera ställen online.