Storyn om Cortenfabriken

Sunnebovägen 8, heminredning, trädgård, hållbara material & laserskärning
Cortenfabrikens utställningsmiljö tar form

Varför Cortenfabriken och laserskärning? Hållbara material, unik och kreativ design har alltid tilltalat mig. Trädgård och heminredning ligger mig varmt om hjärtat. Jag gillar utmaningar så standardlösningar är inget för mig. Ju krångligare desto mer spännande. Jag jobbar mer än gärna globalt!

När vårt hus byggdes ritade vi allt själva, letade sedan fabriker från världens alla hörn och var själva byggledare. Vi köpte således allt material direkt från fabrik och designade själva dörrar, fönster, belysning, platsbyggda hyllor mm. Detta gav värdefull erfarenhet inför nya projekt. Vi är relativt ensamma med val av tak. Det fick bli ett skiffertak!

Så startade idén bakom Cortenfabriken och laserskärning

Då jag i slutskedet av vårt bygge la jag 20 pallar med kubsten, byggde stödmurar samt förberedde för eldragning insåg jag att det finns en lucka att fylla! Jag blev tillslut rätt matt på att blanda betong. Kom då att tänka på att Corten och rostfritt är hållbara material som passar fint i trädgård men även inomhus för diverse arrangemang. 

Med dessa underhållsfria material skulle man med hjälp av bland annat laserskärning kunna skapa unika och belysta miljöer på ett kick! Vidare använda samma produkter inne och ute för att skapa en naturlig övergång mellan dessa miljöer. 

My Space, ett högt planteringskärl, avdelare, staket i Corten

Vänstra delen av Cortenfabrikens showroom med hållbara material och vintergröna växter

 Högra delen under uppbyggnad. Här föds tanken. Det finns enklare sätt!

Betongblandare

Nära samarbete med fabriker som bl a erbjuder laserskärning

Redan då vi byggde vårt hus insåg jag att en nyckel är att jobba direkt mot fabrik. Då säkerställer du att produkten blir bra och kan ta del av ovärderlig kunskap när du förverkligar dina idéer. Den stolthet och glädje som sprids när man sluttestar en ny produkt är påtaglig. Beroendeframkallande!

Mönster för laserskärning. Här tillverkas heminredning och inredning för trädgård med hjälp av hållbara material.
Mycket sker digitalt idag, vilket underlättar samarbete med olika typer av fabriker, vilket krävs för att få fram alla tillbehör

Egen unik & minimalistisk design inom trädgård och heminredning

Tulip trädgårdskonst i rostig metall (Corten); monument / staty / utedekor/ trädgårdsfigurer / trädgårdsdekoration / trädgårdsprydnader / utomhusbelysning / belysningsdesign från CortenfabrikenCorten; monument / staty / utedekor/ trädgårdsfigurer / trädgårdsprydnader / utomhusbelysning / belysningsdesign från Cortenfabriken
Tulip ledbelyst, tillverkad i 5 mm tjock laserskuren Corten

Jag ritar alla produkter själv, medverkar under produktionen och testar allt själv innan lansering. Se exempel denna video på YouTube där jag visar hur man installerar Cortenfabrikens nya skärmväggar.

Jag vill gärna förstå hur hela produkten hänger ihop. Därför tilltalar det mig att ha ett stort showroom där jag kan rita produkten, testa den och ställa ut den i naturlig miljö. Detta för att säkerställa att produkten inte bara är fin på skiss utan faktiskt fungerar i verkligheten.

Hållbarhet inom heminredning & trädgård 

Ett grundfundament är att jag hellre skapar rejäla saker en gång än att använda mig av enklare / billigare material som inom några år måste bytas ut. Tjockleken på stålet är ett bra exempel. Den är oftast väl tilltagen i Cortenfabrikens design. Att skapa rejäla produkter med hållbara material och egen unik design gör att man inte tröttnar lika enkelt och vill byta ut desamma.  Laserskärning erbjuder unika möjligheter att utveckla kreativ design.

Här ska tilläggas att jag fått ovärderlig hjälp av mina följare på Intagram och Facebook. Där för vi en öppen kommunikation och bollar idéer inom trädgård och heminredning.

Cortenfabrikens showroom med hållbara material & vintergröna växter

Art Glow ~ eldfat / bord med glasskiva. Experiment sker löpande med olika typer av material.

 

Samarbete som främjar lokal produktion

Heminredning, trädgård, hållbara material, laserskärning

Cortenfabrikens produkter testas framförallt i Sverige. Då mycket därefter lika gärna kan ske digitalt ser vi med fördel samarbete med fabriker utomlands. Genom att tillverka våra produkter så nära kund som möjligt kan vi minimera vårt klimatavtryck vid försäljning utanför Sveriges gränser. 

Har du en fabrik med möjlighet till lagerhållning och laserskärning får du gärna höra av dig till Cortenfabriken

Cortenfabriken har tagit fram en standardiserad arbetsprocess för att säkerställa kvalitet på slutprodukt för kund vilken vi i så fall kommer arbeta utefter.

Er fabrik får möjlighet att ta del av ett internationellt nätverk där vi tillsammans har möjlighet upphandla varor och tjänster utan vidare förpliktelser. Tillsammans skapar vi framtidens trädgård- och heminredning. Hör av er så berättar vi mer!