Trädring i valfri storlek

Trädring, rama in din trädgård med trädgaller / MARKGALLER

Trädring 

olika varianter valfri storlek

Markgaller i

Corten / Galvat 

Vid intresse skicka e-mail till webshop@cortenfabriken.se

Trädring ger träden rätt förutsättningar att frodas. Markgaller skyddar träd och omgivande jord så att träden kan växa obehindrat från annars hårt belastade miljöer. Detta då ett trädgaller hindrar jorden från att bli för kompakt och samtidigt tillåter träd att få tillgång till fukt, ljus och luft via dess grafiska mönster. Trädet blir mer välmående när det har lättare att ta upp vatten och näring från jorden då denna inte blir lika kompakt. 

Sofi trädring Corten i sofistikerad design ger trädskydd från stadslivet samtidigt som ett markgaller minimerar snubbelrisk. Via trädgaller (robotring) får träd tillgång till fukt, ljus och luft.
Sofi
Noble trädring i sofistikerad design ger trädskydd från stadslivet samtidigt som ett markgaller minimerar snubbelrisk. Via trädgaller (robotring) får träd tillgång till fukt, ljus och luft.
Noble
Floures trädring i sofistikerad design ger trädskydd från stadslivet samtidigt som ett markgaller minimerar snubbelrisk. Via trädgaller (robotring) får träd tillgång till fukt, ljus och luft.
Floures

En trädring skapar sofistikerat designelement för alla miljöer och kan tillverkas i valfri ståltjocklek. Vid offentliga miljöer är 8 mm att rekommendera. Trädgaller fungerar då som en säker förlängning av trottoaren och eliminerar snubbelrisk för fotgängare.

Trädring med ramverk
Med ramverk
Stag för montering
Med stag
Placera markgaller sida vid sida utan ramverk
Sida vid sida

Vill man skapa en 3d effekt för sitt trädgaller är ett ramverk att föredra så att gallret hamnar ovan marknivå. Detta är den mest komplicerade varianten som kräver att man både valsar och svetsar. En enklare variant är att svetsa fast stag som sedan bultas ihop. Ytterligare ett alternativ är att laserskära mönstret i tjockare plåt och sedan låta gallret vila direkt på marken.

Vid intresse skicka e-mail till webshop@cortenfabriken.se.

Är du snarare intresserad av en trädring Corten i form av ett runt rör kan du räkna på kostnad för det via ”Golvkrukor – måttanpassa egen rund plåtkruka – Cortenfabriken”. Vi lagerför även Cortenrör upp till 70 cm i diameter.